shuffle thessaloniki

About the project

Shuffle Εφηβικό Ενηλίκων Τρίτη 21.00-22.00

 

 

 

Τι είναι το Shuffling;
Το ανακάτεμα είναι ένας χορός που χαρακτηρίζεται από την κύρια κίνηση του, τον άνθρωπο που τρέχει και διάφορα άλλα βήματα που χρησιμοποιούνται για να ταξιδέψουν, να γυρίσουν ή να γλιστρήσουν.

Πώς ξεκίνησε το ανακάτεμα ως μορφή χορού;
Είναι πολύ δύσκολο να βάλεις ημερομηνία γέννησης στο ανακάτεμα αφού είναι μια χορευτική μορφή που έχει εξελιχθεί από άλλα στυλ εδώ και πολλά χρόνια.
Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να εκτιμήσουμε τις ρίζες και να τις καθοδηγήσουμε στο μέλλον.

Η θεμελιώδης κίνηση («ο άνθρωπος που τρέχει») είναι αρχικά ένας αφρικανικός χορός, που εξελίχθηκε σε χορό δρόμου και μόδας στα τέλη του 1986 – αρχές 1987 και εκτελέστηκε ιδιαίτερα από την Janet Jackson στο βίντεο της επιτυχίας της «Rhythm Nation» και MC Hammer στο βίντεο του τραγουδιού του «U Can’t Touch This».

Άλλες θεμελιώδεις κινήσεις, όπως το «T-step», που βοήθησαν στον καθορισμό συγκεκριμένων στυλ του χορού δεν ανακαλύφθηκαν μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2000, αλλά έκτοτε έχουν ανεβάσει τον χορό σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

Τι είδους μουσική χρησιμοποιείται για ανακάτεμα;
Ο άνθρωπος που τρέχει είναι και θα είναι πάντα μέρος της αφροαμερικανικής κουλτούρας. Προέκυψε ως αφρο-χορός και αργότερα προσαρμόστηκε στην κουλτούρα του χιπ χοπ ως «χορός μόδας». Αλλά όλα άλλαξαν μόλις καθιερώθηκε το ανακάτεμα …

Στην αρχή, το πιο δημοφιλές στυλ μουσικής για το ανακάτεμα ήταν ένα ηλεκτρονικό υποείδος που ονομάζεται «hardstyle». Εδώ γεννήθηκε το «Melbourne Shuffle». Το όνομα «hardstyle» τα λέει όλα … είναι στην πραγματικότητα ένα πολύ γρήγορο είδος με ρυθμό που κυμαίνεται τυπικά από 145-155 BPM (παλμοί ανά λεπτό).

Λίγο αργότερα, ένα άλλο στυλ ανακατέματος κέρδισε δημοτικότητα, ονομάστηκε Malaysian Shuffle. Έλαβε μια ελαφρώς διαφορετική μορφή groove και ταξιδιού, αλλά παρέμεινε στο ίδιο είδος μουσικής.

Το 2009 – 2011 είναι όταν το ανακάτεμα έγινε πολύ δημοφιλές στη Νότια Καλιφόρνια. Τόσο η Μελβούρνη όσο και η Μαλαισία ήταν ευρέως γνωστά, αλλά ήταν καιρός να κάνουμε μια μικρή ανατροπή. Εκείνη την περίοδο, η ηλεκτροηλεκτρική και η house μουσική (125-130 BPM) έμπαιναν στο mainstream και οι ανακατευτές έκαναν μια μεγάλη ανακάλυψη. Χορεύοντας σε πιο αργό ρυθμό, θα μπορούσατε να εστιάσετε περισσότερο στο αυλάκι και την τεχνική της κίνησης αντί να εξαντλήσετε όλη σας την ενέργεια για να συμβαδίσετε με τον γρήγορο ρυθμό του σκληρού στυλ. Εδώ γεννήθηκε το «Cali Style».

Τελικά, ήταν αναπόφευκτο το ανακάτεμα να φτάσει σε κάθε υποείδος μέσα στον γενικό όρο «EDM» (Electronic Dance Music) με τα στυλ να αναπτύσσονται περαιτέρω καθώς συναντώνται με νέους ήχους. Η Techno, η Trance και η Tech-House είναι αυτή τη στιγμή από τα πιο δημοφιλή στυλ μουσικής, αλλά αλλάζει πάντα! Ενθαρρύνεται να βρείτε ένα τραγούδι με έναν ρυθμό «τέσσερα στο πάτωμα» και μια ωραία μπάσα ιππασίας για να το συνοδεύσετε. Πολλά ποπ, electronica & disco της δεκαετίας του ’80 είναι ιδανικά και για ανακάτεμα!

Ποια είναι τα διαφορετικά στυλ ανακατέματος;

Melbourne Shuffle:
Με καταγωγή από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας, ήταν το πρώτο στυλ ανακατέματος που δημιουργήθηκε με την εφαρμογή του τρεξίματος ανθρώπου με παραλλαγές «t-step», περιστροφές και γλιστρήσεις. Δίνει την οπτική ψευδαίσθηση της ομαλής ροής στον χώρο όταν γίνεται σωστά.

Μαλαισιανό ανακάτεμα:
Από τη χώρα της Μαλαισίας, είναι ένα πολύ πιο εκρηκτικό στυλ ανακατέματος. Περιλαμβάνει περιστροφές ολόκληρου του σώματος και μεγαλύτερες κινήσεις τριγύρω. Σε αυτό το στυλ χρησιμοποιείται ένα πολύ μακρύ βήμα, το οποίο προκαλεί λίγο σκύψιμο.

Cali Style Shuffle:
Καλλιεργημένο στη Νότια Καλιφόρνια (ΗΠΑ), αυτό το στυλ προέρχεται από το στυλ της Μαλαισίας. Είναι επίσης ένα πολύ εκρηκτικό στυλ γεμάτο ενέργεια. Ωστόσο, μια από τις κύριες διαφορές είναι ότι αυτό το στυλ ενσωματώνει περισσότερο αυλάκι/ρυθμό στην κίνηση. Θα παρατηρήσετε μια ευθεία στάση και περισσότερη κίνηση του ισχίου συνοδευόμενη από το να σηκώνετε τα γόνατα ψηλότερα και να κάνετε το βήμα λίγο πιο κοντό από το στυλ της Μαλαισίας.

ΑΛΛΑ / ΥΒΡΙΔΙΚΑ ΣΤΥΛ:
Αυτοί είναι άλλοι χοροί που τυπικά αναμιγνύονται με τα πρωτότυπα στυλ ανακατέματος για να δημιουργήσουν ένα δροσερό υβριδικό στυλ. Αυτά ΔΕΝ θεωρούνται ανακατεμένα, απλά ενισχύουν τη ροή του ερμηνευτή.

Cutting Shapes, House Dance και Miami Step.

Category
Pages: